Idzie wiosna czas na pasty . Szybkie śniadanko , świeża bułeczka kefir , muśnięcie pastą i wychodzimy na słoneczko.
Jemy inaczej , odkładamy wędliny , kiełbasy itd .
Świeża zielonkawa pasta na powitanie dnia i wiosny .
Pasta jajeczna z awokado
składniki
2 szt awokado
4 jajka
1 kostka twarogu chudego
2 pęczki szczypiorki
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
sól morska
pieprz biały
Awokado obieramy i usuwamy pestke . Ścieramy awokado na tarce jarzynowej duże oczka. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i także ścieramy na tarce - duże oczka. Twaróg kruszymy. łączymy składniki. Dodajemy do nich posiekany szczypiorek. Mieszamy z majonezem i śmietaną . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz