Zupa powstała przez przypadek. Kilka składników , które miałam w lodówce.
W połączaniu dobra , świeża pełna witamin i syta zupka, polecam .
Zupa ze świeżych pomidorów i fasolki szparagowej
składniki
1 łyżka masła
4 pomidory
4 ziemniaki
1 szklanka włoszczyzny julienka mrożona
1 szklanka śmietany 30 %
sól
pieprz
bazylia
1 szklanka zielonej fasolki
Do garnka z wodą wkładamy pokrojone ziemniaczki i włoszczyznę pokrojona w julienkę.
Gotujemy . Po ok 10 min dodajemy zielona fasolkę . Solimy do smaku . Pomidory obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę . Podsmażamy na masełku. Dodajemy posiekaną bazylię . Po ok 10 min. Zawartość patelni dodajemy do garnka z zupa . Gotujemy jeszcze ok 10 min. Doprawiamy do smaku. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz