Znane i pyszne połączenie makaronu z kapustą kiszoną , łazanki troszkę inne . Zasmakuje każdemu, treściwe danie .
Kapusta kiszona to skarbnica witamin i dobrych bakterii , więc zawsze warto zrobić taki obiadek.
Makaron kokardki z kapustą kiszoną
składniki
1/2 opakowania makaronu kokardki
40 dag kapusty kiszonej
1 duża cebula'
kawałek boczku
1 laska kiełbasy
2 łyżki masła
pieprz
przyprawa w płynie magii
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przelewamy woda i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę , podsmażamy na maśle ,dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę i pokrojony boczek. Kapustę gotujemy w osobnym garnku. Do garnka z makaronem dodajemy podsmażona cebule z kiełbasą i boczkiem , mieszamy. Dodajemy ugotowana odcedzoną kapustę.Mieszamy doprawiając pieprzem i przyprawą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz