Smaczne pulpeciki z ziołami prowansalskimi . Pasta pomidorowa śmietanka i delikatne klopsiki. Podajemy z ryżem , makaronem lub ziemniakami .
Pulpeciki w sosie prowansalskim
składniki
30dag mięsa z szynki
2 ząbki czosnku
1/2 cebuli
sól
pieprz
1 jajko
1 kromka chleba tostowego namoczonego w mleku
sok pomidorowy 2 szklanki
śmietana 30 % 1/3 szkl
Mięso mielimy w maszynce do mielenia. Cebulę siekamy i podsmażamy an masełku, dodajemy do mięsa. Czosnek wyciskamy, dodajemy odciśnięty chleb tostowy ,sól,pieprz i trochę ziół prowansalskich. Wyrabiamy masę . Formujemy kulki i podsmażamy je z dwóch stron. Zalewamy pulpeciki sokiem pomidorowym, doprawiamy solą ,pieprzem,cukrem i ziołami prowansalskimi. Zagotowujemy dodajemy śmietanę i jeszcze raz zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz