Coś dla wielbicieli kaszy , tym razem kasza gryczana , kotleciki smakują na zimno i na gorąco . Regionalny przepis , wspaniałe z sosem grzybowym lub na zimno z sosem czosnkowym .
Kotleciki z kaszy gryczanej z mięsem i grzybami
składniki
2 szklanki kaszy gryczanej
30 dag mięsa mielonego
1 garść grzybów leśnych mrożonych
jajko 2szt
pieprz
cebula
czosnek ok 3 ząbki
olej
sól
Kaszę gotujemy , studzimy . Do kaszy dodajemy surowe mięso mielone. Grzyby siekamy, cebule i czosnek kroimy drobno. Podsmażamy na oleju. dodajemy do kaszy i mięsa . Wyrabiamy masę , dodajemy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy kotleciki i smażymy na oleju jak mielone.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz