Bardzo smaczny delikatny rozpływający się w ustach makaron z omletu z ziołami. Do tego kolorowa papryka i grzybki podsmażone na masełku , wszystko posypane sezamem. Pycha .
Makaron omletowy z warzywami i grzybami shimeji
makaron
2 jajka
posiekana pietruszka i koperek
sól
pieprz
masło
kolorowa papryka po 1/2 z każdego koloru
cebula
czosnek 2 ząbki
grzyby shimeji z 8 szt
masło
sos sojowy
4 pieczarki
kawałek pora biała część
Jajka rozbijamy widelcem dodajemy posiekaną zieleninę ,sól do smaku. Wylewamy na rozgrzana patelnię jak się zetnie przekładamy na druga stronę . Gotowy omlet zwijamy w rulonik i kroimy w nitki szerokości tagliatelle.
Na patelni na maśle podsmażamy pokrojona cebulę w kostkę i pora w kołeczka. Dodajemy pokrojona w zapałki paprykę i chwilę smażymy. Dodajemy czosnek , pokrojone pieczarki i grzybki. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem do smaku. Nakładamy warzywa dodajemy makaron i posypujemy sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz