Takie połączenia uwielbiam , chrupiąca sałata masłowa , rozpływający się w ustach łosoś i troszkę pikanterii z sosu czosnkowego . Wspaniale zastąpi obiad , kolację, dużo witamin i omega z ryby morskiej , nie tylko pycha ale i zdrowie :)
Sałata z grillowanym łosiem i sosem czosnkowym
składniki
2 jajka przepiórcze
150g filetu z łososia
1 pomidor żółty
jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
sól morska
1/3 główki sałaty masłowej
Filet z łososia solimy i grillujemy z obu stron. Sałatę myjemy , osuszamy i rwiemy na kawałki.Żółty pomidor kroimy na mniejsze kawałki. Do jogurtu wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina cukru ,soli i pieprzu ,mieszamy. Na patelni smażymy jajka przepiórcze. Serwujemy , sałatę układamy na talerzu ,dodajemy pomidorki i porwanego łososia. Polewamy sosem czosnkowym . Na wierzch układamy usadzone jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz