-
- 1 kg ziemniaki
- 2 szt cebula biała,
- 4 łyzki mąka pszenna,
- 2 szt jajka,
- sól do smaku,
- pieprz biały Prymat,
- 1 kg łopatka bez kości,
- 1 szt cebula biała,
- 2 ząbki czosnek,
- majoeranek,
- pieprz biały Prymat,
- 2 łyzki przecier pomidorowy,
- śmietana 18 proc,
- 5 szt ogórki konserwowe
Ziemniaki i cebulę obieramy,myjemy ścieramy na tarce duże oczka lub przepuszczamy przez malakser także większe oczka .Dodajemy pieprz ,sól , 2 jajka mąkę i dobrze mieszamy . Smażymy duże placki . Nadzienie do placków - na patelnie dajemy kawałki mięsa,solimy ,pieprzymy dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebulę smażymy na złoto .Dodajemy przecier pomidorowy można doprawić kucharkiem ,podlewamy wodą lub bulionem . Smażymy ,dusimy mięsko do miękkości . Pod koniec doprawiamy majerankiem i pieprzem . Na usmażonego placka kładziemy gulasz na to drugi placek ,potem śmietana i pokrojone ogóreczki .
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz