- * 1 kostka ser twarogowy,
- * 2 szt jajko,
- * 3 łyżki mleko,
- * 1 szkl ryż,
- * 1 łyżka cukier,
- * 1,5 szkl mąka,
- * oliwa do smażenia
- PRZYGOTOWANIE: Szklankę ryżu gotujemy w 2 szklankach wody z odrobiną soli. Odcedzamy i studzimy ryż .Na stolnicę dajemy ok 1,5 szklanki mąki i kostkę twarogu . Dodajemy jajka i cukier ok 1-2 łyżki -zależy jakie słodkie lubimy .Robimy ciasto .Dodajemy zimny ryż i trochę mleka .wyrabiamy ciasto można dodać jeszcze mąki jak ciasto klei się za bardzo . Z ciasta formujemy jakby sznycelki i smażymy je na maśle lub oliwie.Podajemy z śmietaną osłodzoną cukrem .
piątek, 11 listopada 2011
Expresowe serniczki z patelni
SKŁADNIKI:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz