Składniki:
- 1 szt śledz cały,
- 8 szt pieczarki,
- ziarenka smaku Winiary
- masło,
- tymianek,
- 1 szt marchewka,
- 1 szt cebula,
- oliwa
Śledzia myjemy rozcinamy wyciągamy wnętrzności ,jeszcze ra zmyjemy .Będziemy wkładać do brzuszka śledzia farsz. Robimy farsz pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę ,kilka pieczarek zostawiamy .Do pokrojonych pieczarek dodajemy tymianek i łyżkę masła miękkiego i ziarenka smaku do smaku .Ucieramy .Farsz wkładamy do śledzia .Śledzia całego solimy i układamy na blaszce.Obok śledzia kładziemy pokrojoną cebule marchewkę i pieczarki .wszystko kropimy oliwą .Wstawiamy do piekarnika na 25 min . Pieczemy .
SMACZNYCH WESOŁYCH SWIĄT
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz