Kapustę kiszona płuczemy w wodzie dodajemy do niej liść laurowy startą na tarce marchewkę ,kilka ziarenek pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego .Gotujemy do miękkości .Odcedzamy i siekamy drobno . Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle dodajemy starte pieczarki ,warzylion ,pieprz i smażymy aż woda z pieczarek zredukuje się .Dodajemy posiekaną kapustę .Wszystko razem smażymy .Doprawiamy solą pieprzem ,przyprawą w płynie do smaku,jezeli trzeba .
składniki
* 1 kg kapusta kiszona,
* 1/2 kg pieczarki całe świeże
* `1szt cebula biała
* pieprz do smaku
* Warzylion Winiary
* marchewka,
* sól,
* masło ok 1 łyżeczka
*przyprawa w płynie
* liść laurowy
* ziele angielskie,
SMACZNEGO I WESOŁYCH ŚWIĄT
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz