piątek, 10 lutego 2012

Aromatyczny rosołek z luczykiem i pieczarką

SKŁADNIKI:
  • * 1/2 szt kurczak (około 1kg),
  • * 2 szt marchewka,
  • * 1 opakowanie makaron lubella
  • * pieprz,
  • * liść laurowy kamis
  • * natka pietruszki,
  • * pieczarki,
  • * 1 łyżeczka masło,
  • * 1 łyżka ziarenka smaku winiary
  • * 1 szt pietruszka
Do garnka z wodą wkładamy 1/2 szt kurczaka ,kilka ziarenek pieprzu i liść laurowy .Gotujemy ok 15 min . Dodajemy kucharka ,startą marchewkę i pietruszkę .Gotujemy na małym płomieniu pod przykryciem . Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki smażymy i dodajemy do rosołu . Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy od kości ,z powrotem wkładamy do zupy .Gotujemy i dodajemy makaron .Doprawiamy do smaku pieprzem ,pokrojoną natka lubczyka i pietruszki .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz