środa, 8 lutego 2012

Kuskusowa wiosna czyli szpinakowe kulki

    * 1 szkl Kuskus,
    * 1/2 paczki szpinak mrożony,
    * 4 kawałki papryka marynowana ,
    * papryka słodka,
    * Sól,
    * oliwa,
    * natka pietruszki,
    * 1 -2 ząbki czosnku
     *kostka warzywna Winiary


Kostkę bulionową kruszymy do miseczki z kuskusem . Kuskus zalewamy wrzątkiem 1cm nad poziom kaszy nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie mieszamy . Na patelni na oliwie podsmażamy szpinak . doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy gotowy kuskus .doprawiamy wyciśniętym czosnkiem  Mieszamy . Paprykę kroimy  w paseczki mieszamy  z kaszą .Podajemy w kulkach .Ozdabiamy natką .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz