* okoń morski,
* 2 szt marchewka,
* 1 szt cukinia,
* 4 szt pieczarki,
* masło,
* ziarno sezamu,
* Sól,
* sok z limonki,
* skórka z limonki,
* pieprz
Rybę solimy i grillujemy na patelni grillowej .Warzywa obieramy .Cukinie i marchewki kroimy w długie tasiemki za pomocą obieraczki do warzyw.Pieczarki kroimy w plasterki . Warzywa smażymy chwilę na patelni na rozpuszczonym maśle .Solimy ,dodajemy starta skórkę z limonki do smaku ,kropimy sokiem z limonki ,doprawiamy pieprzem . Gotowe warzywa układamy na talerzu układamy na nich rybę . Polewamy reszta masełka z patelni . Rybę kropimy sokiem z limonki i posypujemy ziarenkami sezamu wcześniej uprażonego na patelni .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz