* 4 szt ziemniaki,
* 1 garść makaron,
* 1 szt marchewka,
* 2 garście kapusta kiszona,
* 1 szt cebula biała,
* 20 dag pieczarki,
* 10 dag bekon Zimbo
* 25 dag kiełbasa krakowska Zimbo
* papryka słodka kamis
* pieprz,
* masło,
* 3 kostki bulion warzywny Winiary
* 1 łyżka mąka,
* 4 łyżki śmietana,
* liść laurowy
W garnku z woda gotujemy kapustę kiszoną .Gotujemy ok 25 min . Dodajemy bulion warzywny i dolewamy wody do garnka .zagotowujemy .Dodajemy liść laurowy ,starta marchewkę ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy . Na patelni na maśle podsmażamy posiekana cebulę z pokrojonym bekonem ,kiełbasa i pieczarkami .Po podsmażeniu dodajemy łyżkę papryki słodkiej ,mieszamy .Dodajemy łyżkę mąki i mieszamy dolewając bulion . zagotowujemy i dodajemy do garnka z kapustą i ziemniakami ,Mieszamy i gotujemy .Dodajemy garść makaronu . Doprawiamy pieprzem ,solą i zaprawiamy śmietaną .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz