czwartek, 9 lutego 2012

Sałatka kuskusowa z carpaccio zimbo

    * 1 garść fasolka szparagowa,
    * 1 szkl Kuskus,
    * 1 szt cebula,
    * 3 kawałki papryka marynowana,
    * 1/2 szt papryka czerwona,
    * oliwa,
    * pieprz,
    * Sól,
    * sok z limonki
    * natka pietruszki
   * Carpaccio Zimbo



Fasolkę szparagowa gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki . Kuskus zalewamy wrzątkiem odstawiamy na ok 10 min . Studzimy . Mieszamy kaszę z zimną fasolką . papryki kroimy  w paseczki dodajemy do sałatki .Cebule siekamy mieszamy z pozostałymi składnikami . Dodajemy oliwę sok z limonki ,pieprz i sól .wszystko mieszamy . Ozdabiamy różyczkami z carpaccio .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz