Dobre warzywka z pietruszkowym pesto aromatyczne i zdrowe
składniki
* 1/2 szt bakłażan,
* 1/2 szt cukinia,
* 1 szt cebula,
* 2 ząbek czosnek,
* 1 pęczek natka pietruszki,
* oliwa,
* 2 łyżki orzechy laskowe,
* 2 łyżki orzechy włoskie,
* Sól,
* 1 szt papryka żółta,
* 2 łyżki parmezan starty
* pomidory całe z puszki Cirio
Cukinie kroimy w kawałki . Bakłażana kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 min myjemy i osuszamy . Cebule kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Na patelni na oliwie podsmażamy cebulę dodajemy bakłażana ,cukinie i paprykę . Smażymy. Dodajemy pomidory z puszki . Robimy pesto z pietruszki . Miksujemy natkę pietruszki z czosnkiem i orzechami ,dodajemy oliwę i sól . Miksujemy na pastę. Gdy warzywa na patelni będą miękkie dodajemy do nich 2 łyżki pesto i starty parmezan. Mieszamy podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz