piątek, 4 maja 2012

Caponata z moim pietruszkowym pesto

 Dobre warzywka z pietruszkowym pesto aromatyczne i zdrowe
składniki
  * 1/2 szt bakłażan,
    * 1/2 szt cukinia,
    * 1 szt cebula,
    * 2 ząbek czosnek,
    * 1 pęczek natka pietruszki,
    * oliwa,
    * 2 łyżki orzechy laskowe,
    * 2 łyżki orzechy włoskie,
    * Sól,
    * 1 szt papryka żółta,
    * 2 łyżki parmezan starty
    * pomidory całe  z puszki Cirio

Cukinie kroimy w kawałki . Bakłażana kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 min myjemy i osuszamy . Cebule kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Na patelni na oliwie podsmażamy cebulę dodajemy bakłażana ,cukinie i paprykę . Smażymy. Dodajemy  pomidory z puszki . Robimy pesto z pietruszki . Miksujemy natkę pietruszki z czosnkiem i orzechami ,dodajemy oliwę i sól . Miksujemy na pastę. Gdy warzywa na patelni będą miękkie dodajemy do nich 2 łyżki pesto i starty parmezan. Mieszamy podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz