Drobiowe lizaczki ,przekąski zakąski -na ostro z panierką z przyprawą do kurczaka po Węgiersku KAMIS
składniki
- pierś z kurczaka podwójna-patyczki do szaszłyków
-oliwa
-ząbek czosnku
-bułka tarta
-przyprawa do kurczaka po Węgiersku Kamis
-sos sojowy
-jajko
-owoce goji
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na prostokąty ,szersze paski . Kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 10 min do lodówki. Następnie obtaczamy nasze kęski w rozbitym jajku. Nakładamy na patyczki i obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka po Węgierku Kamis .
Na patelni rozgrzewamy oliwę dajemy ząbek czosnku chwilę smażymy ,żeby oliwa przeszła czosnkiem .Następnie na takiej oliwie smażymy nasze kukuryku z obu stron na rumiano .Serwujemy na sałacie posypujemy owocami goji.
Podajemy z sosem czosnkowym .
SMACZNEGO
Nie wiem co ma ta przyprawa w składzie, ale myślę, że tak podany kurczak to super pomysł. Szczególnie dla dzieciaków :D
OdpowiedzUsuń