czwartek, 10 maja 2012

obiadowe wałeczki z paróweczką

 składniki
  * 4 szt parówki jedynki
    * 1/2 kg mięso mielone,
    * 1 szt cebula,
    * 1 szt bułka,
    * 1/2 szklanka mleko,
    * Sól,
    * pieprz,
    * 1 szt jajko,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1 szkl tarta bułka,
    * olej

Mięso mielone zimne wkładamy do miski dodajemy jajko ,sól,pieprz ,wyciśnięty czosnek. Mieszamy . Bułkę moczymy w mleku ,odciskamy dodajemy do mięsa. Ciasto dobrze wyrabiamy dodajemy pokrojona cebulkę . Parówki kroimy na 3 części ,każdą oblepiamy mięsem . Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz