Sałatka ryżowa na zielono z tuńczykiem i ryżem pełnoziarnistym
składniki
1/2 szt cukinia młoda,
1 szt cebula,
1 szt ogórek,
szczypior,
1/2 szt tuńczyk kawałki w oleju,
1 woreczek ryz pełnoziarnisty Kupiec
Sól,
pieprz,
1/2 szt papryka zielona
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Cebulę siekamy dodajemy do zimnego ryżu . Szczypior myjemy kroimy, Paprykę zielona myjemy osuszamy kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy kroimy w kosteczkę solimy i odstawiamy na chwilę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Dodajemy tuńczyka . Jeszcze raz mieszamy doprawiamy pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz