Kapuśniaczek z pomidorami zdrowa i pyszna zupka -pasuje na jesień .
składniki
1 szt kość wędzona
4 szt ziemniaki,
1 szt marchewka,
2 szklanki kapusta kiszona,
1 szt cebula,
1 łyżeczka masło,
1/2 łyżeczki kminek,
pieprz czarny grubo mielony
4 szt pomidory z puszki całe Cirio
2 szt pomidor mały
25 dag kiełbasa,
liść laurowy,
1 łyżka przyprawa uniwersalna Bukiet Smaku Kamis
1 ząbek czosnek
Do garnka z wodą ok 2 litry dajemy wędzona kość ,liść laurowy i zagotowujemy . Ziemniaki obieramy kroimy ,marchewkę obieramy ścieramy . Warzywa dodajemy do garnka . Gotujemy ok 10 min . Następnie dodajemy pokrojoną ,ale nie drobno kapustę kiszoną . Zagotowujemy . Dodajemy łyżkę przyprawy Bukiet Smaku Kamis ,kminek do smaku .Gotujemy kapuśniaczek . Na osobnej patelni na masełku podsmażamy cebulkę i pokrojoną kiełbaskę . Dodajemy zawartość patelni do zupy . Zagotowujemy . dodajemy kilka pomidorów z puszki i 2 pomidory pokrojone w kosteczkę . Dalej gotujemy zupę . Na koniec doprawiamy pieprzem do smaku . Na koniec wyciskamy ząbek czosnku i mieszamy .
Do kapuśniaka użyłam nowości firmy Kamis
uwielbiam kapusniak :)
OdpowiedzUsuń