Zupka ogórkowa z kaszą manną
składniki
2 szt kostka rosołowa
1 marchewka,
4 ziemniaki,
4 łyżki kaszki manna,
1/2 szklanki śmietany,
4 szt ogórków konserwowych
1/2 słoika przecier ogórkowy KROKUS
pieprz biały ,
liść laurowy,
1 łyżka masła
1 marchewka,
4 ziemniaki,
4 łyżki kaszki manna,
1/2 szklanki śmietany,
4 szt ogórków konserwowych
1/2 słoika przecier ogórkowy KROKUS
pieprz biały ,
liść laurowy,
1 łyżka masła
Zagotowujemy wodę ok 2 litry .
Dodajemy liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Dokładamy 2 kostki
rosołowe. Marchewkę ścieramy na tarce a ziemniaczki kroimy w
kosteczkę . Gotujemy . Dodajemy przecier z ogórków kiszonych z
dodatkiem czosnku . Korniszony kroimy w kosteczkę i podsmażamy na
masełku . Podsmażone dodajemy do zupki . Gotujemy ok 10 min .
Dodajemy ok 3 łyżki kaszy mannej i dobrze mieszamy ,aby nie zrobiły
się grudki. Zagotowujemy . Doprawiamy sola ,pieprzem wyciśniętym
ząbkiem czosnku i zaciągamy śmietaną .
Do zupki użyłam bardzo smacznego przecieru ogórkowego firmy Krokus . Przecier jest delikatny smaczny z nutką czosnku .Taki domowy a zupka wyszła pyszna .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz