Fasolowa babka z daktylami
składniki
1 puszka czerwona fasola JAMAR
2 szt jajko,
olejek rumowy,
6 szt daktyle,
1/2 szt czekolada gorzka,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
3 łyżki kakao,
2 łyżki miodu
2 łyżki maślanki
1 łyżka oleju,
1 banan duży
Fasole odcedzamy z zalewy i rozgniatamy blenderem na jednolita masę. Do masy dodajemy pokrojonego banana i jajko . Jeszcze raz wszystko miksujemy. Dodajemy jajka , kakao, maślankę , olej,olejek rumowy , proszek do pieczenia i miód. Mieszamy wszystko łyżką . Daktyle kroimy w kosteczkę , czekoladę siekamy. Bakalie dodajemy do ciasta mieszamy. Ciasto wlewamy do keksówki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 40 min .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz