Szybkie danie obiadowe z dodatkiem zdrowej aromatycznej pasty warzywnej Ajvar Podravki.
Dzięki niej zwykłe danie zamieniło się w królewskie aromatyczne i bardzo smaczne .
Ryż z warzywami i pastą Ajvar
składniki
1 woreczek ryżu brązowego Podravka
1/2 szt cukinia młoda,
1/2 szt selera naciowego
1 cebula,
1 ząbek czosnek,
2 łyżki pasta ajvar Podravka
1 laska kiełbasa swojska,
1/2 szt papryka czerwona,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
olej
natka pietruszki lub kolendry
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebule , wyciśnięty czosnek. dodajemy pokrojona nie obrana cukinie. Smażymy chwile i dodajemy następne warzywa pokrojona paprykę i seler. Pod koniec dodajemy pokrojona w plasterki kiełbasę .Gdy warzywa robią się miękkie dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy wszystko dokładnie i dodajemy pastę warzywną. Mieszamy doprawiamy do smaku solą morska i pieprzem kolorowym.
Ależ szalone i soczyste kolory :D
OdpowiedzUsuń