Bardzo smaczna lekka przystawka z selera naciowego . Przystawka jest zdrowa i niskokaloryczna .
Polecam na kolację lub imprezę .
Selerowa przekąska
składniki
1 szt seler naciowy,
1 kostka twarogu chudego
1/2 szt makreli wędzonej
1 szt cebula,
1/2 szt papryki czerwonej
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól,
1 łyżka jogurtu naturalnego
Seler naciowy myjemy i kroimy a łódeczki - kawałki. twaróg kruszymy w
misce dodajemy posiekana bardzo drobno cebulkę i jogurt mieszamy łyżką.
Makrele wędzona obieramy od ości i kawałki mięsa dodajemy do sera.
Mieszamy dobrze . Paprykę czerwona siekamy drobno dodajemy do pasty.
Mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Taką
pastę nakładamy do selerowych łódeczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz