Sałatka selerowo- krabowa
składniki
- 1 szt selera naciowego
- 1 opakowanie paluszki krabowe,
- 2 jabłka
- sól do smaku,
- pieprz czarny świeżo mielony,
- 2 łyżki majonezu,
- 3 łyżki jogurtu
- 2 łyżeczki Musztardy Stołowej Kętrzyński
Jabłka dobrze myjemy nie obieramy z skórki tylko usuwamy gniazdo nasienne. Następnie kroimy w kosteczkę. Paluszki krabowe kroimy także w kosteczkę czyli w plasterki . Seler naciowy dobrze myjemy i osuszamy . Następnie kroimy w go w cienkie plasterki. Składniki mieszamy z sobą. Majonez mieszamy z jogurtem i musztardą . Następnie dodajemy sos do sałatki. Mieszamy . Doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku . Wstawiamy do lodówki , podajemy schłodzone .
Do sałatki użyłam smacznej Musztardy Kętrzyński
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz