Kompocik ale można się nim najeść . Kiedy go zamrozimy mamy sorbet a kiedy podamy z kostkami lodu wspaniały deser , koktajl na upalny dzień.
Gęsty kompocik wieloowocowy
składniki
jabłko
gruszka
2 goździki
3 plastry ananasa z puszki
sok od ananasów z puszki
Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w dużą kostkę. Gruszkę obieramy usuwamy gniazdo nasienne kroimy w dużą kostkę. Ok 3 krążki ananasa kroimy w kawałki i odlewamy sok z puszki po ananasie. Do garnka wlewamy ok 1,5 szklanki wody dodajemy 2 goździki i wkładamy pokrojone jabłko i gruszkę. Gotujemy ok 5 min. Po tym czasie dodajemy kawałki ananasa i sok z puszki. Gotujemy jeszcze ok 5 min. wszystko miksujemy . Chłodzimy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz