Była improwizacja szkoleniowcom smakowało więc warto wypróbować
Sałatka tuńczykowa
składniki
1 woreczek ryżu ,
1 szt papryka czerwona ,
1/2 szt cebula ,
1/2 szt papryka żółta ,
4 szt korniszony ,
1 szt tuńczyk w oleju ,
natka pietruszki ,
lubczyk ,
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól morska
2 jajka
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy i studzimy. Papryki myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę. Cebule ok 1/2 szt siekamy. Korniszony kroimy drobno. Jajka gotujemy obieramy studzimy i kroimy drobno. Natkę i lubczyk siekamy drobno. Wszystko dajemy do zimnego ryżu. Dodajemy tuńczyka z puszki. Mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
lubię takie tuńczykowe sałatki ;)
OdpowiedzUsuń