Zupka wypróbowana wyszła smaczna , dlatego polecam ją , łatwa szybka aromatyczna :)
Zupka Meksykańska
składniki
40 dag mięso mielone ,
2 szt cebuli ,
3 ząbki czosnek ,
1 szt papryka czerwona ,
1 puszka kukurydzy Jamar,
1 puszka fasoli białej
1 puszka fasoli czerwonej Jamar
1 szt pomidory w puszce ,
Sól morska- MŁYNEK ,
pieprz czarny grubo mielony
chilli ,
oregano
bazylia ,
papryka słodka mielona
1 łyżka oleju
Wszystkie puszki otwieramy i wraz z woda przelewamy do garnka dodajemy ok 1,5 szklanki przegotowanej wody. Solimy , doprawiamy pieprzem i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek i podsmażamy mięso mielone. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojona paprykę i cebulę. Podsmażone warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy podsmażamy razem . Zawartość patelni przekładamy do gotujących się warzyw. Dolewamy pomidory z puszki. doprawiamy wszystkimi przyprawami do smaku. Zagotowujemy gotujemy ok 10 min. Uwaga żeby warzywa konserwowe nie rozgotowały się. Podajemy z natka pietruszki.
bardzo lubię tę zupę, często w zimie ja serwuje rodzinie:) dobrze rozgrzewa:)
OdpowiedzUsuńTeż często popełniam tą zupę :)
OdpowiedzUsuń