Sałatka na bazie roszponki z warzywami konserwowymi i rzodkiewką. Pasuje jako przystawka do kolacji lub obiadu .
Roszponka z warzywami
składniki
1 garść roszponki ,
szczypior ,
1 pęczek rzodkiewka ,
10 szt pieczarki konserwowe ,
1 szt por (biała część) ,
1/2 szt papryka żółta ,
pieprz biały ,
3 łyżki oleju ,
1 łyżka sok z cytryny ,
sól morska
Sałatę myjemy osuszamy wkładamy do miski. dodajemy pokrojony szczypior. Paprykę myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce kroimy w paseczki. Pieczarki kroimy w plasterki. Składniki mieszamy z sobą. Robimy sos winegret, Mieszamy olej 3 łyżki z łyżka soku z cytryny - doprawiamy solą i pieprzem - dobrze mieszamy i polewamy nim sałatkę.
pysznie wygląda:) kolorowo:)
OdpowiedzUsuń