Boćwina z grillowaną kiełbaską i pomidorami
składniki
1 garść boćwiny
5 szt suszone pomidory
1 szt awokado
10 szt pomidorki cherry
koperek
Sól morska
polewa gastronomiczna PONTI
olej rzepakowy
25 dag kiełbasy
Liście boćwiny myjemy i osuszamy. Układamy na talerzach . Kiełbasę kroimy w plasterki i grillujemy. Awokado obieramy wyciągamy pestkę i kroimy w paseczki dodajemy do sałatki. Układamy plasterki usmażonej kiełbaski. Pomidorki kroimy na pół, pomidory suszone odcedzamy z oleju. Sałatkę solimy , dodajemy koperek, pieprz do smaku. Wykończamy polewa gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.
Sos do sałatki to pyszna polewa
Glassa Gastronomica
Glassa Gastronomica Ponti to polewa na bazie octu balsamicznego z Modeny. Jest to gęsty, skarmelizowany ocet o niskiej kwasowości. Jego gęsta, kremowa konsystencja i ciemnobrązowa barwa sprawiają, że idealnie nadaje się do zdobienia sałatek, gotowanych warzyw oraz dekoracji wszelkiego rodzaju mięs i sera. Przyjemny, wyważony, słodko-kwaśny smak Glassy świetnie współgra też z lodami i owocami.Skład:
moszcz winny koncentrowany i gotowany, ocet balsamiczny z Modeny 49% (ocet winny, moszcz winny koncentrowany gotowany, barwnik: karmel E150d; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), zagęszczacz, modyfikowana skrobia kukurydziana, E415 guma ksantanowa
pycha:)
OdpowiedzUsuń