Do jej zrobienia użyłam pomidory włoskie z kartonu Valfrutta
Produkty Valfrutta można wykorzystać do przygotowania pyszności na każdą okazję. Szczególnie dumni jesteśmy z doskonałych pomidorów marki Valfrutta oferowanych w postaci przecierów, koncentratów, pomidorów bez skórek oraz krojonych (także z dodatkiem ziół, czosnku lub bazylii). Produkt otrzymywany z pomidorów dojrzewających w ciepłym słońcu włoskiego południa, konfekcjonowany już w dniu zbiorów, zanurzony w naturalnym soku pomidorowym stanowi wyśmienity składnik wielu dań, które goszczą na naszych stołach każdego dnia.
Pomidorówka Prowansalska
składniki
2 kartoniki pomidorów krojonych
2 szt młoda marchewka
zioła prowansalskie
2 ząbki czosnku
pieprz czarny grubo mielony
uniwersalna przyprawa np Ziarenka smaku
oliwa z oliwek
1 szklanka wywaru warzywnego
Na patelnię dość sporą dajemy 3 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy wyciśnięty czosnek i 2 łyżki ziół prowansalskich. Podsmażamy. Dodajemy pokrojoną marchewkę , obsmażamy. Dodajemy ok 1 szklankę buliony warzywnego. Zagotowujemy. Dodajemy 2 kartoniki pomidorów krojonych z kartonu. Mieszamy gotujemy. Doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną. Gotujemy ok 10 min. Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz