Jeżeli mamy w domu więcej szparagów zróbmy jeszcze pyszny danie .
Szparagi z smażonym warzywnym makaronem
składniki
1 pęczek szparagi białe ,
2 szt marchewki młodej
1 cukinia ,
Sól morska
pieprz biały
1 ząbek czosnku
olej rzepakowy Rapso ,
cukier
Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Gotujemy kilka minut. Odcedzamy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i za pomocą obieraczki do warzyw tniemy na długie paseczki. Cukinie dobrze myjemy i także tniemy na cieniutkie paseczki. Na patelni na oliwie podsmażamy 1 ząbek czosnku następnie kładziemy pocięte warzywa , solimy i chwilę smażymy. Pod koniec dokładamy szparagi. Po chwili wyciągamy warzywa i serwujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń