Nigdy nie mogę oprzeć się młodej kapuście zawsze tak zerka na mnie z półki.
Dziś smaczne połączenie polska kapustka i włoskie suszone pomidory w oliwie.
Młoda kapustka z suszonymi pomidorami
składniki
1 szt kapusta biała
1 kg kiełbasy
1 cebula
1/2 słoika suszonych pomidorów
liść laurowy
pieprz biały
2 łyżki przecier pomidorowy 30%
Sól morska
Kapustę białą kroimy w paseczki. Gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. Po ugotowaniu na pół twardo- odcedzamy. Na 2 łyżkach oleju z suszonych pomidorów podsmażamy pokrojoną cebulkę i pokrojoną w kosteczkę kiełbasą. Na koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy i kawałki suszonych pomidorów. Zawartość patelni dodajemy do kapusty. Mieszamy. doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Gotujemy wszystko jeszcze ok 15 min. Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz