Łososia to ja uwielbiam mogłabym go przyrządzać i zajadać na 100 sposobów . Dziś lekko przewaga ogórka , ale jest i łosoś.
Ogórkowy tatar z łososiem
składniki
20 dag łososia
3 szt ogórki zielone
1 cebula
1 łyżka musztarda
Sól morska
olej rzepakowy
koperek
Surowego łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie drobno siekamy ostrym nożem. Solimy i wyrabiamy jak tatara z mięsa. Ogórki średniej wielkości myjemy obieramy i kroimy drobno. Cebule siekamy drobniutko. Składniki mieszamy z sobą, dodajemy łyżkę musztardy - mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy odrobinę oleju rzepakowego i jeszcze raz dobrze mieszamy. Chłodzimy i podajemy ozdobionego koperkiem.
nie jadłam jeszcze tatara z łososia. Wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuń