Smaczna sałatka z warzyw sezonowych z dodatkiem tuńczyka i sosu węgierskiego marki REYPOL .
Sałatka węgierska tuńczykowo - warzywna
składniki
1/2 puszki groszek konserwowy
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju
15 dag pieczarek
2 szt pomidorów
1 cebula
2 marchewki
3 łyżki kukurydzy
sos węgierski
natka pietruszki
Pieczarki i pokrojoną w kosteczkę marchewkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w paseczki. Groszek konserwowy odcedzamy i dodajemy do marchewki i pieczarek. Cebule obieramy i siekamy. Tuńczyka odcedzamy z oleju i dodajemy do warzyw. Pomidory myjemy osuszamy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę . Natkę pietruszki siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą i dodajemy sos węgierski z słoiczka. Mieszamy i chłodzimy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz