niedziela, 28 lipca 2013
Szaszłyki na ryżu z sosem cygańskim
Ciepło , letnie piękne popołudnia i stąd mój pomysł na późny obiad szaszłyki podane z ryżem i sosem cygańskim dla pikanterii marki Reypol.
Szaszłyki na ryżu z sosem cygańskim
1 cukinia młoda
6 szt pieczarki
2 kawałki kiełbasy drobiowej
przyprawa do grilla
oliwki zielone
sos cygański REYPOL
ryż brązowy
uniwersalna przyprawa
1 łyżeczka masła
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu otwieramy woreczek i mieszamy ryż z odrobiną masła. Odstawiamy, aby nie ostygł. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki, pieczarki tez kroimy w plasterki. Oliwki odcedzamy z zalewy , kiełbasę kroimy w plasterki. Na namoczone wcześniej w odzie patyczki nakąłdamy na przemian składniki szaszłyka. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy. Podajemy z sosem cygańskim i ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń