Kolejna moja propozycja na szybki letni obiad tym razem z wykorzystaniem fasolki szparagowej.
Szybki kurczak z fasolką szparagową
składniki
1 szt pierś z kurczaka
sok z cytryny
ocet balsamiczny
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy
1 łyżeczka miodu
przyprawa do kurczaka
1 garstka fasolki szparagowej
1 łyżeczka masła
Sól morska
Pierś z kurczaka będziemy marynować . do miseczki wlewamy ok 2 łyżki oleju rzepakowego , 1 łyżeczkę miodu ok 2 łyzeczki soku z cytryny 1 łyżeczkę octu balsamicznego odrobinę soli- mieszamy . Pierś z kurczaka kroimy w kawałki i wkładamy do marynaty - odstawiamy na ok 1 godzinę Fasolkę myjemy obieramy odcinając końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy trochę masła podsmażamy kurczaka. Kiedy robi się złoty dodajemy fasolę i wszystko lekko posypujemy przyprawą do kurczaka. Podajemy z kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz