Smaczne lekkie danie obiadowe z piersią kurczaka i bakłażanem .
Grillowany kurczak z bakłażanem i fasolką
składniki
1 pierś z kurczaka
Przyprawa do kurczaka - pikantna
1 szt bakłażan
Sól morska
olej lniany
10 dag fasolki szparagowej
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Pierś grillujemy na patelni grillowej. Następnie kroimy na kawałki. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plasterki i grillujemy je na patelni grillowej. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Łączymy z sobą składniki -solimy do smaku i kropimy olejem lnianym. Podajemy na ciepło.
to musiało smakować cudownie:) palce lizać:) pozdrawiam: http://martawkuchni.blog.pl/
OdpowiedzUsuń