Smaczne śniadanko nie tylko na weekend .
Kotleciki z grzanek i pieczarek
składniki
2 kanapki chleba tostowego
4 pieczarki
3 jajka
Kucharek - uniwersalna
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oleju
szczypior
10 dag szynki konserwowej
10 dag sera zółtego
Chleb tostowy kroimy w kosteczkę i robimy z niego grzanki na suchej patelni tostowej. Pieczarki kroimy drobno. Szynkę kroimy w kosteczkę. Szczypior myjemy osuszamy i kroimy. Ser zółty kroimy w kosteczkę. Jajka rozbijamy i mieszamy z przyprawą uniwersalną do smaku. Do jajek dodajemy pokrojoną szynkę , pieczarki, ser i grzanki. Mieszamy , aby powstała masa. Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Kotleciki można nakładać łyżką jak placki ziemniaczane albo smażyć w obręczy do jajek. Smażymy na złoto z obydwu stron. Podajemy z szczypiorem.
Ciekawy pomysł, na pewno bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuń