Taka przystawka pasuje na większe imprezy rodzinne , ale jak mamy czas możemy zrobić je na obiad. Wymagają troszkę pracy i wprawy , ale warto :)
Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym
składniki
1 kg skrzydełek
1/2 kg mięsa mielonego
1 szt papryka czerwona
25 dag pieczarek
Sól morska
pieprz biały
1 szt cebula
sos sojowy
olej
papryka słodka mielona
Skrzydełka myjemy wybieramy duże i ładne. Pomału usuwamy kości z skrzydełek aby nie uszkodzić skórki. Pieczarki kroimy bardzo drobno, paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno. Cebule siekamy . Na oleju podsmażamy paprykę , pieczarki i cebulę. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy mięso mielone. doprawiamy solą ,pieprzem ,papryką słodka i sosem sojowym. Smażymy. Usmażone farsz studzimy. Zimny nakąłdamy do dziurek po kości . Nafaszerowane skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym. Kropimy olejem ,solimy , doprawiamy sosem sojowym i papryką słodką . Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min w tem. ok 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz