Zupka z grzybkami i mięsem z dziczyzny . na ostro z majerankiem .
Zupa leśna
składniki
40 dag mięso z dzika
2 szt udko
4 szt borowiki świeże lub suszone
1 szt papryka czerwona
majeranek
papryka słodka mielona
2 ząbki czosnku
2 cebule
olej
4 łyżki przecieru pomidorowego
2 szt marchew
5 ziemniaków
magii
2 łyżki masła
1 litr bulionu
2 łyżki mąki
Mięso z dzika kroimy w kosteczkę , udka zostawiamy w całości . Grzyby leśne mogą być suszone gotujemy , po ugotowaniu siekamy. Na oleju w dużym rondlu podsmażamy cebulę z czosnkiem , dodajemy mięso z dzika pokrojone w kostkę oraz udka. smażymy. doprawiamy sola ,papryką słodką i smażymy na złoto. Dolewamy wody ok 1 litr. Dusimy ok 30 min. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę ,ziemniaki , paprykę i gotujemy następne 20 min. Dodajemy przecier pomidorowy. Wyciągamy udka i obieramy mięso od kości-kroimy i dodajemy do zupy. Zagotowujemy doprawiamy majerankiem , magii ,papryką w proszku do smaku. Robimy zasmażkę. do zupy dolewamy bulion warzywny - zagotowujemy , dodajemy zasmażkę stopnia 2 .Mocno mieszamy . Zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz