Smaczne bitki drobiowe w sosie z dużą dawką cebuli. Podajemy z ziemniaczkami.
Bitki drobiowe w sosie cebulowo - śmietanowym
składniki
2 piersi z kurczaka
2 cebule
1 szt kostka warzywna
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 łyżeczka masło
1 ząbek czosnku
1 łyżka mąki
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Kroimy na dwie części i rozbijamy. Solimy do smaku i prószymy mąką. Masło i odrobinę oleju rozgrzewamy. Cebule i czosnek siekamy podsmażamy. Dodajemy mięso w mące i smażymy z obu stron. Podlewamy ok 1 szklanką bulionu warzywnego- dusimy. Kiedy mięso będzie miękkie wlewamy śmietanę 30 mieszamy i podajemy z ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz