Bardzo smaczna i zdrowa surówka , polecam jesienią - duża dawka witamin.
Surówka pekińska z selerem
składniki
1 seler średni
1/2 szt kapusta pekińska
cebula
2 szt ogórek zielony
2 ząbki czosnku
oliwa extra vergin
1 łyżka cukier
sok z cytryny
pieprz biały
sól morska
1 szt jabłko
Seler obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Kapustę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek obieramy wyciskamy przez praskę. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Jabłko ścieramy na tarce małe oczka. Mieszamy. Dodajemy sok z 1 cytryny , cukier dość sporo , sól morską i pieprz do smaku. Mieszamy i dodajemy oliwę. wszystko razem mieszamy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz