Lubię dania z ryżu brązowego jest zdrowszy od białego a smakuje prawie tak samo . Połączyłam go z tuńczykiem i brokułami gotowanymi na parze. wyszło smaczne dania.
Ryż z brokułami i tuńczykiem
składniki
1 szt brokuł
1 woreczek ryż brązowy
1 tuńczyk kawałki w oleju
1 cebula czerwona
pieprz biały
Sól morska
1/2 szt bakłażana
nitki chilli
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule siekamy i podsmażamy na odrobinie masła dodajemy do niej ugotowany ryz i mieszamy. Brokuła kroimy w różyczki i gotujemy na parze. Do ryżu dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka i ugotowany brokuł. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na chwilę . Płuczemy i grillujemy podajemy z ryżem. Wykańczamy nitkami chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz