Dziś testuję nowa linię Marki Kamis Dania Włoskie więcej o nich na stronie Kamis http://www.kamis.pl/%C5%9Awiat-Kamis/Kuchnia-wloska.aspx
Już pisałam ,że moja córka postanowiła być wegetarianinem - chwilowo:) więc mama robi dania bez mięska - obawiam się ,że zostanie dłużej bo posiłki bardzo jej smakują :)
Wegetariańskie Bolognese z brokułem i szpinakiem
składniki
1 opakowanie makaronu spaghetti
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oliwy
2 ząbki czosnku
1 garść szpinaku
1 szt brokuły
przyprawa do spaghetti bolognese kamis
pulpa pomidorowa
sól morska
mozzarella
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Czosnek siekamy drobno. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy czosnek dodajemy pokrojony szpinak - mieszamy. Dodajemy ugotowany wcześniej brokuł pokrojony na różyczki - mieszamy - doprawiamy przyprawą do sosu bolognese , solą do smaku. Dodajemy pulpę pomidorową i mieszamy lekko. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany makaron - mieszamy. Na koniec dodajemy mozzarelle pokrojoną w kosteczkę . Podajemy
zdrowo, kolorowo na dodatek z makaronem - ideal ;)
OdpowiedzUsuńSzpinak i Brokuły w makaronie.. Coś dla mnie :D
OdpowiedzUsuń