Obiad dla mojej córki - która powiedziała będę wegetarianinem , albo nie ni będę jadła mięska w bronie zwierząt = Ok twoja sprawa , zrobiłam obiadek , dziś niby też bez mięska zobaczymy ile dni ? :)
Ryż ze szpinakiem i grana padano
składniki
1 woreczek ryżu jaśminowego
2 garście szpinaku świeżego
2 ząbki czosnku
1 łyżka masło
Sól morska
grana padano
2 jajka
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy ryż z woreczka i odstawiamy. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek. Lekko podsmażamy i dodajemy szpinak. Szpinak smażymy. Solimy sola morską do smaku. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż - mieszamy. Chwilę razem smażymy. dodajemy starty grana padano. Mieszamy. Na osobnej patelni sadzimy jajko i podajemy je na ryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz