Do przystawki użyłam oleju z wiesiołka z sklepu internetowego http://www.zdrowy-olej.pl/
o jego właściwościach pisałam w poście -zachęcam do lektury http://www.mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/11/olej-z-wiesioka-na-zgarbna-sylwetke-i.html
Łososiowa przystawka z warzywami i olejem z wiesiołka
składniki
30 dag filet z łososia
1 młoda cukinia
sok z cytryny
1/2 szt papryki czerwonej
1 szt cebula biała
Sól morska
pieprz kolorowy ziarnisty
olej z wiesiołka
sałata lodowa
Filet z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie siekamy go dużym nożem. Młoda małą cukinię kroimy w malutka kosteczkę . Cebulę siekamy. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy drobno. Do drobno posiekanego mięsa ryby dodajemy warzywa. Solimy do smaku , dodajemy pieprz i sok z cytryny do smaku. Mieszamy w misce najlepiej ręką, aby składniki dobrze się wymieszały. Dodajemy łyżkę oleju z wiesiołka- jeszcze raz mieszamy. Formujemy kulki. Na talerzu układamy kawałki sałaty i papryki kroimy je olejem z wiesiołka, solimy i doprawiamy pieprzem obok kładziemy łososiowe kulki.
Smacznego !!!!
Już jakiś czas zastanawiam się nad kupnem tego oleju :)
OdpowiedzUsuń