Mini gołąbki bez kapusty - ryż , kiełbasa , żurawina suszona i przyprawy . Smakuje cudownie zwłaszcza w towarzystwie liści rukoli i jest orzechowego smaku.
Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem żurawiny
składniki
2 woreczki ryżu KUPIEC
2 laski kiełbasy
2 szt cebula czerwona
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oliwa
pieprz czarny mielony
Sól morska
5 łyżek żurawiny
szpinak 1 garść
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Cebule czerwona kroimy drobno. Z kiełbasy najlepiej wędzonej ściągamy osłonkę i siekamy ją drobno. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy oliwę i podsmażamy na nim cebulkę , dodajemy kiełbasę i wszystko razem smażymy. Szpinak siekamy i dajemy na patelnie. Następnie dodajemy żurawinę , mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Za pomocą łyżki formujemy jakby łezki , podajemy z rukolą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz