Szybkie danie wystarczy ryż , troszkę sera i jajko . Mamy dobrą zapiekankę w kilka minut.
Ryż zapiekany z serem żółtym i jajkiem
składniki
1 woreczek ryżu białego Kupiec
2 szt jajko
Sól morska
10 szt ser żółty plasterki
szczypiorek
pieprz biały
4 łyżki śmietany 30 %
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Dwa małe naczynia do zapiekania wykładamy plasterkami żółtego sera. Ryż doprawiamy solą i pieprzem do smaku dodajemy kilka łyżek śmietany 30 procent - mieszamy i wykładamy na ser. Po środku naczynia robimy małą dziurkę w ryżu i wbijamy tam jajko. Solimy do smaku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 6 min. Kiedy jako zetnie się potrawa jest gotowa. Posypujemy ją posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz